lauantai 6. huhtikuuta 2013

Pastaa tomaattikastikkeessa ja banaanilättyjä


Tomaattikastike ja ruispasta

8 kypsää tomaattia
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipalko
oliiviöljyä
1 rkl sokeria
1 rkl kuivattua basilikaa
mustapippuria
suolaa

300g jauhelihaa
mausteita maun mukaan.

3dl ruispastaa
suolaa ja vettä
parmesanjuustoa raasteena

Kalttaa (video tästä)  tomaatit ja kuori sekä poista kantaosa. Pilko tomaatit paloiksi. Pilko sipuli ja viipaloi valkosipulin kynnet ohuiksi lastuiksi. Halkaise ja tyhjennä chili siemenistä. Suikaloi chili isoiksi suikaleiksi. Kuumenna kasari, lisää oliiviöljy ja kuullota sipulit valkosipulit ja chili. Lisää tomaatit kasariin. Mausta sokerilla, suolalla, basilikalla ja mustapippurilla. Anna hautua vähintään tunti. Poimi chilit pois kastikkeen joukosta. Paista jauheliha ja mausta. Lisää jauheliha kastikkeen joukkoon, kun haudutusaikaa on jäljellä noin 15min.

Keitä pasta ja tarjoile juustoraasteen kera.

Banaanilätyt (annoksesta tulee n. 6-8 lättyä, eli annokset kahdelle)


2 munaa
1 banaani

Vaahdota tehosekoittimessa ja paista lättypannulla rasvaa käyttäen.

loraus maustamatonta jogurttia
80g rahkaa
hermesetas/ stevia/ vaniljasokeri
muutama lusikallinen mustikoita


Tarjoile kuvan tapaan jogurttirahkan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti